article image Algemeen

1 op de 8 Nederlandse jonge mannen masturbeert onder werktijd

Auteur
Datum: 09/05 10:00

Bereik jij wel eens een hoogtepunt op het werk?

Een op de acht mannen tussen de 18 en 34 jaar oud masturbeert wel eens onder werktijd. Dat blijkt uit de nationale seks-enquête van seksspeeltjesfabrikant Easytoys. Vrouwen zouden zich ‘zelden’ ontladen op de werkvloer. 

Thuis doet 45 procent van de mannelijke en vrouwelijke respondenten minimaal een keer per week aan zelfbevrediging. 15 procent van de Nederlandse mannen bereikt dagelijks een hoogtepunt door zelfbevrediging. Bij vrouwen ligt dit percentage veel lager, namelijk op drie procent. 

Ook blijkt uit het onderzoek dat veel vrouwen moeite hebben met klaarkomen tijdens de seks met hun partner. Masturbatie is een goed hulpmiddel om de orgasmekloof te dichten, aldus seksuoloog Eveline Stallaart. ‘’Uit onderzoek weten we dat je door zelfbevrediging je lichaam beter leert kennen dat je zelfs spieren als de bekkenbodem traint’’, vertelt ze aan De Telegraaf.

‘’Het blijft opvallend dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse vrouwen dit niet of nauwelijks doet en daar ook niet over durft te praten met hun partner. Zonde, want het zou zo mooi zijn als die orgasmekloof kleiner wordt en uiteindelijk verdwijnt.’’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties