article image Bizar

Arts masturbeert tijdens gesprek met patiënte: 120 uur taakstraf

Auteur
Datum: 23/02 10:00

Patiënte legt wangedrag stiekem vast

Een cosmetisch arts uit Berg en Dal is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, omdat hij masturbeerde tijdens twee videoconsulten met een patiënte. Ook krijgt de 59-jarige man een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Het slachtoffer is een vrouw bij wie de man een cosmetische operatie had uitgevoerd. Toen de vrouw in mei 2022 via WhatsApp om advies vroeg, startte de arts een videogesprek. Tijdens het gesprek draaide hij zich om en kwam zijn ontblote geslachtsdeel in beeld.

De vrouw hing meteen op, maar vroeg via WhatsApp wel opnieuw advies aan de arts. De arts startte toen een nieuw videogesprek. Tijdens het tweede videogesprek bevredigde de man zichzelf. Hij maakte volgens de rechtbank ‘’masturberende bewegingen en geluiden’’. De vrouw maakte een opname als bewijs.

De rechtbank vindt dat de arts uit Berg en Dal zijn vertrouwenspositie heeft misbruikt. De man zelf ontkend dat hij aan het masturberen was en zegt dat hij moe was.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties