article image Algemeen

De herfst is begonnen: haal de regenjas maar uit de kast


De herfst is begonnen op 23 september en zal duren tot 21 december. Deze datums verschillen nog wel eens per jaar, want de herfst begint officieel als de dag en nacht even lang zijn. Dit verschilt nog wel eens, maar is vaak rond deze datum. Als de herfst eenmaal is begonnen, worden de dagen steeds korter en is het steeds langer donker. Voor sommige mensen een mooi seizoen, terwijl andere mensen er minder van kunnen genieten. In de herfst valt er ook veel regen, dus haal die regenjas maar uit de kast.

Een goede regenjas is belangrijk

Je denkt er niet veel over na, maar een goede regenjas kan voor veel mensen erg belangrijk zijn. Denk hierbij aan mensen die veel buitenwerken of mensen die veel evenementen bezoeken in de open lucht. Ben je op zoek naar een dames regenjas? Denk aan een regenjas Maium of van merken als The North Face, AGU Urban Outdoor, Vaude, America Today of Ilse Jacobsen.

Naast een regenjas, zijn er ook veel trends op het gebied van mode. Een paar opvallende trends zijn leer, de kleur rood, zakelijk en van top tot teen. Je mag best veel leer dragen en het is dit jaar helemaal niet gek om een leren broek te combineren met een leren jas. De kleur rood is helemaal een trend en een zakelijke look zul je veel terugzien. Ten slotte nog van top tot teen. De warmste trend van deze herfst. Een lange jas, een grote sjaal, een broek die de schoenen bedekt en lange vesten. Je kunt kiezen voor verschillende stoffen en kleuren, maar ook alles in dezelfde tint is populair dit jaar.

Over de herfst

Dat er in de herfst veel regen valt, dat weten veel mensen. Daarom is een fijne en ook warme regenjas een fijn item om aan te schaffen. Veel mensen denken dat de herfst de meest regenachtige periode is, maar in juli en augustus valt er gemiddeld meer regen. Dit komt vooral door de flinke buien die in deze maanden vallen.

De herfst staat vooral bekend om de grote veranderingen in de natuur. De temperatuur zakt, de bladeren aan de bomen verkleuren en vallen uiteindelijk van de boom af. Ook is de herfst een populair oogsttijd. De mais wordt door de boeren geoogst, maar ook de pompoenen, appels, druiven en noten, die in de zomer volop zijn gegroeid, worden in de herfst geoogst.

De dieren in de natuur beginnen met hun trektocht naar de warmere klimaten. Dit zijn vooral vogels, vissen en bepaalde zoogdieren. Andere dieren houden een winterslaap en komen in het voorjaar weer tevoorschijn.

De herfst is ook het seizoen van Halloween en Thanksgiving. Iets wat in Nederland niet uitgebreid wordt gevierd, maar er komt wel steeds meer populariteit voor deze festiviteiten. Ten slotte wordt de herfst ook vooral geassocieerd met gezelligheid en warmte. Na een lange zomer zijn sommige mensen toe aan een ander soort warmte en meer gezelligheid. Geniet vooral van de herfst, want voordat je het weet is het alweer winter. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties