article image Algemeen

'Noon against Putin': duizenden mensen uit protest in de rij voor Russische ambassades

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 17/03 14:00

Ook in Nederland een lange rij voor de Russische ambassade

Duizenden mensen over de wereld doen mee aan de laatste wens van Aleksej Navalny. Voor zijn dood riep hij de Russen op om op de laatste dag van de verkiezingen om 12:00 massaal naar de stembureau's te gaan, uit protest tegen Poetin. Zijn wens wordt ook overgenomen door de Europeanen. Duizenden mensen en Europese Russen staan rond het middaguur voor de Russische ambassades en stembureau's: van Nederland, tot Servië. 

De NOS meldt dat er voor de Russische ambassade in Nederland een rij van enkele honderd meters staat. Het is echter lastig om te zeggen wie nou mee doet aan het 'Middag tegen Poetin'-protest. Er wordt wel gezwaaid met vlaggen in de kleuren wit-blauw-wit. Die kleuren staan symbool voor de oppositie in Rusland. 

Op X worden veel beelden gedeeld van grote rijen met mensen die rond het middaguur naar het stembureau gingen. Zo deelt SOTA, een onafhankelijk, Russisch nieuwsmedium, een video waarin te zien is dat de Russen zich om 12:00 verzamelen bij een stembureau in Parijs voor het "Middag tegen Poetin"-protest.

Ook Navalny's vrouw, Julia Navalnaya, doet mee aan de protesten. Ze is momenteel in Berlijn om samen met duizenden anderen te demonstreren tegen de Russische presidentsverkiezingen. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties