article image Algemeen

Opnieuw iemand vervolgd voor verstrekken zelfdodingsmiddel Middel X

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 25/08 07:32

Tweede zaak rondom omstreden middel is tegen 76-jarige man

Een man van 76 wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd vanwege het leveren van zelfdodingsmiddel Middel X. Volgens de Volkskrant is het de tweede keer dat het OM een zaak begint in het onderzoek naar het zelfdodingsmiddel.

De 76-jarige verdachte, Tom de M., verkocht volgens de Volkskrant jarenlang het middel via zijn eigen website. Het OM verdenkt hem van hulp bij zelfdoding van zeven mensen en witwassen. Na het overlijden van een 54-jarige man uit Breda, ging het balletje rollen. Via een postpakket werd De M. opgespoord. Naar eigen zeggen zou hij vanuit idealistische motieven hebben gehandeld, al hield hij daar volgens de krant wel een flink zakcentje aan over.

Middel X wordt door onder andere Coöperatie Laatste Wil (CLW) gepromoot als alternatief zelfdodingsmiddel. Het spul is niet illegaal, maar het verspreiden en verkopen van Middel X wordt gezien als hulp bij zelfdoding, wat wel strafbaar is. Alex S. werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar vanwege de verspreiding van het middel.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties