article image Algemeen

Plakfolie met zonnecellen moet actieradius van stekkerauto’s fors vergroten

Auteur
Datum: 02/09 16:00

Productiekosten geschat op 100 tot 150 euro

Het is een van de meest gehoorde minpunten over elektrische auto’s: de vaak beperkte actieradius. Een Duits instituut heeft mogelijk een oplossing gevonden voor dit probleem. Het instituut presenteerde een prototype met een motorkap waarop zonnecelfolie is geplakt. De folie moet de actieradius van stekkerauto’s enorm kunnen vergroten, schrijft het AD.

Kleur past zich aan 

De onderzoekers uit Freiburg claimen dat de kleur van de folie kan worden aangepast aan de auto. De eerste geprepareerde auto is een klassieker: de Volkswagen Polo, een automodel dat vaak in Duitsland wordt verkocht. ‘’We zijn nu op zoek naar ontwikkelingspartners om het oppervlak verder te verbeteren en vervolgens willen we met een autofabrikant een grootschalige productie opstarten’’, aldus Martin Heinrich van het instituut.

De productiekosten worden geschat op zo’n 100 tot 150 euro. Met relatief zonnig weer zou de folie goed zijn voor zo’n 4000 kilometer extra rijbereik per jaar. Een beplakt dak zou daar ongeveer twee derde aan bijdragen, de motorkap voor één derde.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties