article image Algemeen

Stekkerrijders vermijden steeds vaker hoge laadkosten

Auteur
Datum: 07/09 10:40

Problemen met openbaar laden

Mensen met elektrische auto’s gaan steeds vaker op zoek naar manieren om de hoge laadkosten te drukken, stelt de Rijkuniversiteit Groningen in hun jaarlijkse Laadonderzoek. Stekkerrijders laden bijvoorbeeld vaker thuis vanwege de gestegen tarieven van openbare laadpalen.

Thuis opladen is vooral goedkoper voor mensen met zonnepanelen. Ruim driekwart (77 procent) van de bestuurders van stekkerauto’s heeft zonnepanelen op het dak liggen. Ook zijn dynamische stroomcontracten steeds populairder onder thuisladers, blijkt uit het onderzoek. ‘’Dynamische tarieven zijn niet alleen bij thuisladers steeds populairder. Bijna de helft van de elektrische rijders wil dat ook bij publieke laadpalen dynamische tarieven mogelijk worden.’’ Met zo’n dynamisch tarief is opladen veel goedkoper in de daluren.

Ontevredenheid 

Onder stekkerrijders heerst ontevredenheid over het laden in het buitenland. Tijdens vakantieritjes zeggen laders last te hebben van weinig laadpalen, defecte laadpalen en onduidelijkheid over de werking van de laadpas. Ook komt het voor dat auto’s met brandstofmotoren de laadplekken bezet houden, stellen de onderzoekers.

Niet alleen elektrisch rijden wordt alsmaar duurder. Eind vorige maand werd bekend dat u mogelijk nóg meer moet lappen aan de pomp als het kabinet niet ingrijpt (zie video). 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties