article image Algemeen

Praktisch tips voor het leren van je Motor theorie


Is het altijd al een droom van je geweest om motor te rijden en ben je inmiddels al wel in het bezit van je autorijbewijs? Dan is dit het ideale moment om de stap te zetten. Wel is het goed te weten dat het rijden op een motor natuurlijk wezenlijk verschilt van het rijden in een auto en dus ook de theorie voor je motor even net wat anders in elkaar steekt. Mede daarom hebben we een aantal praktische tips voor je, zodat het succesvol behalen van je theorie een stuk eenvoudiger zal worden. Uiteraard is het wel volledig afhankelijk van de mate waarin je daadwerkelijk oefent, maar zijn er genoeg manieren om dit te kunnen doen. Zo is online je motor theorie oefenen een optie, maar is het ook goed om af en toe eens een boek door te bladeren, zodat je het op verschillende manieren tot je neemt. Hoe je dit het beste allemaal kunt doen, vertellen we je nu.

Begin op tijd met leren
Het klinkt vanzelfsprekend, maar het leren van de theorie van zowel de motor als de auto is best veel werk. Vaak gaat het om een hele hoop ‘droge’ stof zoals we dat noemen en kost het even tijd voordat je alles daadwerkelijk in je hoofd hebt zitten. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om ver van tevoren te beginnen. Stel dat je 10 hoofdstukken moet leren, dan is het aan te raden een planning te maken, zodat je bijvoorbeeld gedurende de komende 5 weken iedere week 2 hoofdstukken doorneemt. Je zult zien dat je de stof dan veel beter in je opneemt, waardoor de kans op slagen groter is.

Motor en auto theorie examen online oefenen
Het leren van je theorie examen kan op verschillende manieren. Zo heb je vaak een boek met alle stof die je moet kennen, maar kun je online ook verschillende filmpjes en foto’s bekijken, waarbij je vanuit een ander perspectief naar verschillende situaties kijkt. Stel dat je voorkeur online is, dan kun je niet alleen allerlei lesstof vinden, maar ook je auto theorie examen oefenen. Je krijgt dan een soortgelijk examen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de beperkte tijd die je ook tijdens het ‘echte’ examen hebt. Dit geeft je alvast een idee van hoe het straks in z’n werk gaat en kun je je vast voorbereiden op het echte werk.

Ga naar een theoriedag
Naast het leren vanuit je boek en via het internet, zijn er vaak ook verschillende dagen waarop je een theoriedag kunt bijwonen. Tijdens deze dag wordt er als het ware door alle lesstof heen gegaan en word je ook voorbereid op het examen zelf. Waar dit voor de een niet nodig is, heeft de ander hier ontzettend veel voordeel bij. Vooral omdat het interactief is en je dus direct wat vragen kunt stellen over bepaalde situaties, is het enorm leerzaam en erg doeltreffend voor de meesten. Het is ook niet voor niets dat het slagingspercentage onder deze groep mensen een stuk hoger ligt dan bij de mensen die alleen vanuit het boek leren en af en toe een examen online oefenen.

Zeker even checken

Zeker even checken