article image

Besparen? Deze 3 zaken moet je vandaag nog checken!


Het zijn dure tijden, de ene spaartip volgt dan ook al snel de ander op wanneer je de media volgt. Van minder wc papier gebruiken tot het op straat gaan zoeken naar statiegeldblikjes, de meest bizarre tips komen voorbij. Bij veel tips geldt toch al snel het ‘penny wise and pound foolish’ gehalte, en ook het ‘wie het kleine niet eert’ van onze grootmoeder galmt nog na in ons achterhoofd. Kortom, van een beetje op de kleintjes letten is nog nooit iemand minder geworden. Hoe jij een regenachtige zondag nuttig besteedt? Door eens deze drie zaken te checken. Drie zaken waar de gemiddelde Nederlander (ook jij!) echt te veel geld aan uitgeeft. Lees snel verder, na dit artikel heb je jezelf ongetwijfeld enkele tientjes per maand bespaard.

Altijd bereikbaar

Kostenpost één die iedereen erbij heeft gekregen de afgelopen decennia, is die van het telefoonabonnement. En laten we eerlijk zijn; de prijzen van een gemiddeld abonnement liegen er niet om. Al snel komt dit boven de €50,- en wanneer er meerdere leden binnen één gezin zijn gaat het om honderden euro’s per maand. Een flinke uitgave! Een uitgave die echter in veel gevallen een stuk lager kan door een abonnement over te sluiten. Zeker wanneer de contractstermijn al verstreken is grijpen providers hun winst, om het verlengen (bijna) stilzwijgend te doen. Dus check je telefoonabonnement en sluit over waar mogelijk. Mocht je toch met meerdere mensen op één adres wonen; combineer ze dan bij dezelfde aanbieder. Ook dit levert vaak veel voordeel op.

Abonnementen

Je hebt er waarschijnlijk meer dan dat je zelf vermoedt; abonnementen. Van een maaltijdbox waar de helft van wordt weggegooid, tot de krant die vooral voor de kattenbak wordt gebruikt. Wees hierbij eerlijk tegenover jezelf, en zeg het op. Wanneer je alleen op zaterdag de krant leest, dan kun je die beter bij de kiosk op de hoek halen of een apart zaterdagabonnement nemen. Hetzelfde geldt voor tijdschriften, sportscholen en abonnementen op loterijen. Allemaal overbodig, allemaal duur. Zeg het op, en je zult merken dat je het geen dag gaat missen.

Vergelijk je rijk

Uit gemak komen mensen vaak bij dezelfde winkels en spullen uit, we zijn tenslotte gewoontedieren. Dit is echter wel een dure gewoonte. Probeer daarom eens voor alles een goedkoper alternatief te vinden. De eerste keer is het even zoeken, de tweede keer ken je het al en de derde keer is het een gewoonte. Denk aan het A-merk wasmiddel inruilen voor het huismerkmiddel, maar ook voor het wisselen van sportschool of de fiets nemen in plaats van het OV. Er is heel veel te wisselen en tee ruilen, de tip is om bij iedere uitgave jezelf af te vragen; ‘kan het goedkoper?’ Je hoeft hierbij dus niet direct thuis te gaan zitten en niets meer te doen, maar ga juist een goedkoper alternatief zoeken. Leg er niet te veel druk op, maar maak er iets leuks van. Je zult zien dat het dan op een gegeven moment een sport wordt.

Kortom, maak besparen vooral leuk en kies ook je momenten en producten waarvoor je niet bereid bent om concessies te doen. Wanneer je het zo benadert zul je zien dat het allemaal wel meevalt, maar dat de winst die je kunt maken er toch niet om liegt. Succes!

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties