article image Binnenland

Drama Weiteveen: 'sportschutter Richard K. moordde met zware wapens zonder vergunning'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 31/01 09:20

Jager met vergunning had nog zwaar wapentuig achter de hand

Illegaal en zwaar wapentuig. De man die in het Drentse Weiteveen twee mensen doodschoot deed dat met vuurwapens waar hij geen vergunning voor had. Richard K. wordt verantwoordelijk gehouden voor de moordpartij op de morgen van dinsdag 16 januari waarbij twee mensen om het leven kwamen. K., zelf sportschutter en jager, was in het bezit van een wapenvergunning.

Dat hij zwaardere wapens in zijn collectie had, verzweeg hij voor de regionale korpschef van politie. Dat meldt het AD woensdagmorgen. Richard K. wordt ervan verdacht dat hij twee weken geleden in alle vroegte het vuur opende op een 44-jarige vrouw uit Weiteveen. Daarna zou hij hebben aangebeld bij een woning waar de sportschutter - in het bijzijn van een zoontje (12) - het vuur opende op de 38-jarige vader.

Livestream

Het drama vond plaats bij de woning die K. zelf een jaar geleden aan het koppel verkocht. Zijn ouderlijk huis. Na de verkoop ontstaat er een slepende ruzie waarbij de bedreigingen over en weer vliegen. Het 12-jarige zoontje wordt noodgedwongen van de lokale voetbalclub gehaald. Van de hoogopgelopen spanning werd meermaals melding gemaakt bij de politie. Dat zou al reden moeten zijn geweest om de wapenvergunning van K. in te trekken, stellen deskundige in het Algemeen Dagblad.

Na de moordpartij deed de hoofdverdachte op hysterische wijze zijn verhaal in een facebooklivestream. De wanhoop die de man daar vertoonde en de suggestie dat zijn daad een ultieme poging zou zijn geweest om zijn gezin te beschermen, leverde hem online veel steunbetuigingen op. Die gingen - gedeeltelijk - al gauw in rook op toen duidelijk werd dat zijn eigen rol in het conflict vermoedelijk vele malen groter was, dan hij in de livestream deed voorkomen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties