article image Binnenland

Drie tieners horen vandaag hun straf voor doodsteken snackbarhouder

Auteur
Datum: 12/10 09:00

'Ik huil nog elke dag'

De drie minderjarigen die worden verdacht van openlijke geweldpleging in het Haagse stadsdeel Loosduinen horen vandaag hun straf. De jongste verdachte (15) zou de 39-jarige snackbareigenaar Wei Chen hebben neergestoken.

De snackbarhouder en zijn vrouw waren die avond onderweg naar huis nadat ze de snackbar hadden afgesloten, toen de aanval werd ingezet door de drie minderjarigen, stelt het Openbaar Ministerie (OM). Het echtpaar werd minutenlang mishandeld. Later bleek dat het 15-jarige meisje een mes had getrokken. Een steekwond in de borst en twee op zijn rug werden Wei Chen fataal.

Geen medewerking 

Volgens het OM hebben de drie jongeren nauwelijks aan het onderzoek meegewerkt. Ze hebben weinig verklaard en zijn ook niet ingegaan op vragen over hun toekomst.

Het 15-jarige meisje wordt verdacht van doodslag en openlijke geweldpleging. Daarom eist het OM tegen haar 12 maanden jeugddetentie. De broer van het 15-jarige meisje (17) wordt verdacht van openlijke geweldpleging en staat ook terecht voor een andere zaak over de diefstal van vier telefoons. Tegen hem is tien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. 

De derde verdachte, het 17-jarige meisje, wordt ook verdacht van openlijke geweldpleging, maar moet zich ook verantwoorden voor het neersteken van de ex van haar moeder in september 2022. Haar hangt 14 maanden jeugddetentie boven het hoofd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties