article image Binnenland

Lokale maaltijdbox Forum voor Democratie blijkt helemaal niet zo lokaal

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 03/11 08:30

Japanse noedels en vlees uit de groothandel

Forum voor Democratie is niet alleen politiek actief, maar is ook zakelijk steeds vaker te vinden. Zo richtte de partij het bedrijf Eerlijk Eten op, waarbij je maaltijdboxen krijgt met Nederlandse producten die direct van het land komen. Alleen nu blijken die producten toch niet net van het land te komen.

Nieuwsuur besloot een abonnement te nemen op de producten die Baudet en consorten selecteerden voor de maaltijdbox. Er blijken onder andere Japanse noedels uit China in te zitten, net als bavette uit Ierland en aardappelen uit Frankrijk. Ook bleek er vlees uit een groothandel te komen.

Volgens Baudet zijn die "er een keer tussendoor geglipt". Hij laat weten op bezoek te zijn geweest bij de betreffende boeren. De informatie is naar eigen zeggen nieuw voor hem en mogelijk is er sprake van kinderziektes omdat het bedrijf net is opgericht. "Dat moeten we even checken."
@nieuwsuur

Forum voor Democratie heeft een eigen maaltijdbox; Eerlijk Eten. De producten daarin zouden direct van Nederlandse boeren komen. Maar Nieuwsuur ontdekte dat er onder andere Japanse noodles uit China en aardappelen uit Frankrijk in zitten. En een deel van het vlees blijkt niet naar een boer, maar een groothandel te leiden. #nieuwsuur #fvd #baudet

♬ origineel geluid - Nieuwsuur

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties