article image Binnenland © Bicc

Van der Valk-familie in conflict over miljoenenopbrengst asielopvang

Auteur
Datum: 30/09 12:27

Bob van der Valk zou tientallen miljoenen in eigen zak hebben gestoken

Binnen de bekende horecafamilie Van der Valk is een conflict ontstaan over de contracten met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Bob van der Valk, de afgezette directeur van het filiaal in Duiven, wordt door zijn ooms beschuldigd van ‘grootschalige fraude’. Hij zou tientallen miljoenen euro’s winst in eigen zak hebben gestoken, schrijft het Financieele Dagblad.

Volgens de ooms verdiende Bob van der Valk geld via de tussenpersoon van het COA die hotelkamers zoekt. Hij zou winst en commissies hebben afgeroomd ‘over de rug’ van het hotelconcern. Ook rekende de 35-jarige Bob onverklaarbaar hoge marges, stellen de ooms. Hij werd begin dit jaar op non-actief gesteld. Bob is bereid om uit het bedrijf te stappen, maar over de voorwaarden stonden beide partijen vrijdag voor de rechter.

Miljoenenbusiness

In 2022 gaf het COA ongeveer 100 miljoen euro uit voor opvang in hotels. Hotels verdienen er miljoenen aan. Het FD schrijft dat het Van der Valk-concern mede door de asielopvang het beste jaar ooit draaide.

Deze week bleek nog maar eens dat de noodopvang voor asielzoekers peperduur is. Het cruiseschip Galaxy, dat in Amsterdam wordt gebruikt om 1500 asielzoekers op te vangen, kost maar liefst 110.000 euro per dag.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen