article image Binnenland

Veel hulpdiensten met vuurwerk belaagd tijdens jaarwisseling

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 01/01 10:20

Hier alle beelden

De jaarwisseling verliep in Nederland veelal feestelijk, maar ook met tal van incidenten. In totaal werden 200 arrestaties verricht. Tientallen agenten raakten gewond, met name door te worden bekogeld met vuurwerk. Peije de Meij, landelijk coördinator jaarwisseling bij de politie, noemt het geweld "volstrekt onacceptabel". 
In onder andere Rotterdam, Den Haag en Delft werden politieagenten bekogeld met vuurwerk. Hierdoor moest op sommige plekken de ME worden ingezet om de sfeer op straat te sussen. In Hedel (Gelderland) en Bedum (Groningen) werden brandweerlieden belaagd met zwaar vuurwerk. In Hedel kondigde de gemeente een noodverordening af.

Er vielen voor zover bekend twee dodelijke vuurwerkslachtoffers te betreuren op oudjaarsdag. In het Limburgse Neeritter overleed een 26-jarige man aan zijn verwondingen nadat een stuk vuurwerk ontplofte tijdens het afsteken. Een tweede persoon raakte bij het ongeluk gewond. In Haarlem overleed een man van 19 door een incident met vuurwerk. Hij stierf vlak voor middernacht op straat aan zijn verwondingen.

Een nieuwjaarsfeest in Capelle aan den IJssel liep totaal uit de hand. Een ruzie op het feest mondde uit in een schietpartij. Een persoon in een auto werd door een nog onbekende dader neergeschoten. Reanimatie mocht niet meer baten.

In Haarlem overleed een 19-jarige man door vuurwerk.

In Midwolda (Groningen) ontstond een ravage na het afgaan van een vuurwerkbom.

In Hedel werd een noodbevel afgekondigd.

In Capelle aan den IJssel overleed een persoon bij een schietpartij.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties