article image Binnenland

Vraagstuk over verlenging NPO levert gemengde reacties op

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 05/04 17:00

'We hebben een sterke, hervormde en objectieve publieke omroep nodig'

De formerende partijen zijn tegen het verlengen van vergunning NPO met twee jaar. Dit, in tegenstelling tot de wil van het demissionaire kabinet, dat de concessie van de NPO juist wél wil verlengen. 

De VVD en de PVV neigen ernaar om de concessie helemaal niet te verlengen, en bij het NSC van Pieter Omtzigt klinken die geluiden eigenlijk ook. "We hebben een sterke, hervormde en objectieve publieke omroep nodig", veronderstelt Omtzigt op X. 

Tekst gaat onder verder. 

Geert Wilders heeft in het verleden zelfs gepleit voor het afschaffen van de NPO. Nu zegt hij ook op X: "Hoe minder links-liberaal NPO-geluid hoe beter!" Terwijl de PVV pleit voor geen verlenging, is de BBB wél bereid om de NPO maximaal één jaar extra te geven, maar zeker niet meer. "In ieder geval niet langer dan strikt noodzakelijk", zegt Mona Keijzer.

De X-posts van Wilders en Omtzigt leveren kritische reacties op van onder meer presentator Tim Hofman. Als reactie op Wilders plaatst hij op X: "Besef, deze strijder voor de vrijheid van meningsuiting wil straks de NPO afschaffen en mensen hun banen ontnemen omdat het geluid (mind you: zijn IDEE van het geluid) hem niet bevalt."

Ook op Pieter Omtzigt reageert hij kritisch. Volgens Hofman hebben we namelijk al een objectieve publieke omroep. De NPO is volgens hem het "afgelopen decennium nog hervormd, relatief gezien goedkoop (kijk maar naar andere landen) en is ook objectief; er wordt op hoog niveau journalistiek bedreven. dat laatste klinkt als een onnodige verdachtmaking. volgens mij weet je verder niet waar je het over hebt, of doe je alsof."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties