article image Bizar

Moeder die baby vergiftigde moedermelk voerde krijgt 11 jaar cel

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/03 11:05

'Probeerde haar kind te vermoorden'

Sarah V. is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar voor het vergiftigen van haar baby met vergiftigde moedermelk. Volgens de rechter poogde V. haar kind te vermoorden. De vergiftiging werd ontdekt toen het kind in juni 2020, destijds 2 maanden oud, met hart- en ademhalingsproblemen werd opgenomen in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis werd geconstateerd dat het kindje slecht groeide en onverklaarbare infecties had. De moedermelk die Sarah V. had aangeleverd bij het ziekenhuis werd onderzocht en bleek een hoge dosis loperamide te bevatten, een middel dat normaal gesproken wordt toegediend als diarreeremmer. 

Voor lief genomen

De rechter acht bewezen dat V. probeerde het kind te doden en het gif zelf toevoegde aan de melk. "Zelf toen ze in levensgevaar was, bent u doorgegaan met het toevoegen van loperamide. U heeft zelf iedere keer weer gekozen om de melk te manipuleren. U heeft voor lief genomen dat ze zou overlijden." 

De moeder beweerde dat ze zelf het middel gebruikte en dat het zodoende, zonder haar weten, in de melk terechtkwam. Het verhaal werd aanvankelijk geloofd door haar man en twee andere kinderen. De rechter vindt echter dat V. haar gezin en de artsen willens en wetens heeft misleid. "Uw kinderen houden van u, zij worden ook geraakt hierdoor. Maar uw kinderen moeten beschermd worden, en de kans krijgen om veilig en in goede gezondheid op te groeien. En zij moeten de tijd krijgen om hulp in te schakelen en te krijgen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties