article image Buitenland

Italiaan schiet beer dood in nationaal park, welpen spoorloos

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/09 12:00

'Het ging per ongeluk!'

In Italië heeft een panikerende man een beer doodgeschoten. De twee welpen van beer Amarena zijn spoorloos. Dat meldt het nationaal park op Facebook. Gisteravond werd de beer doodgeschoten.

De man schoot naar eigen zeggen uit angst de beer neer. "Ik wilde haar niet doden", is zijn verklaring. "Het was een impulsieve actie, ik handelde vanuit instinct." De man werd door de parkwachters gevonden en is overgedragen aan de militaire politie, meldt Leggo.it. Er wordt onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd.

Het parkpersoneel is druk bezig om te achterhalen waar de twee welpen zijn gebleven. Ook moet er worden bekeken wat er gaat gebeuren met de twee weesberen. "Dit brengt enorme schade toe aan de berenpopulatie", melden de parkwachters. Amarena was regelmatig zwanger en hield daarmee de populatie van ongeveer zestig beren redelijk op niveau. "Dit is niet te rechtvaardigen", zegt Marco Marsilio, de president van de regio Abruzzo, waar het voorval plaatsvond. "Amarena heeft nooit enige problemen veroorzaakt."

Marsilio roept bewoners en toeristen op zich aan de regels in het park te houden. "Zodat de dieren die hier horen ook ongestoord kunnen leven."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties