article image Buitenland

Klokkenluider die berichtte over veiligheidsproblemen bij Boeing dood gevonden

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 12/03 10:44

Gevonden met 'zelf toegediende schotwond'

Een oud-medewerker van vliegtuigbouwer Boeing, die als eerste problemen rond de veiligheid in een van de fabrieken aan het licht bracht, is dood gevonden in de Verenigde Staten. Dat maakt de BBC dinsdag bekend. Het gaat om John Barnett (62), die 32 jaar in een Boeing-fabriek werkte en in 2017 met pensioen ging. Hij zou zijn gevonden met een 'zelf toegediende dodelijke schotwond'.

Wereldwijd ligt Boeing onder vuur door herhaaldelijke technische mankementen bij met name de 737 MAX en de 787 Dreamliner. Luchtvaartautoriteiten, waaronder het Amerikaanse FAA, hebben al verschillende malen vliegtuigen van Boeing voor bepaalde periodes aan de grond gehouden. Afgelopen weekend vielen er in Nieuw-Zeeland nog 50 gewonden toen een 787 Dreamliner een 'heftige beweging' maakte tijdens een vlucht. Ook dit incident was een gevolg van een technisch probleem in de Boeing.

Barnett sprak in 2019 met de New York Times over de problemen bij Boeing. In de fabriek werden volgens hem soms defecte onderdelen alsnog geïnstalleerd. Onlangs was Barnett betrokken bij een rechtszaak tegen de vliegtuigbouwer. Afgelopen weekend stond een verhoor op de planning, maar Barnett kwam niet opdagen.

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties