article image Buitenland

Poetin bevestigt dood Yevgeny Prigozhin en condoleert zijn familie

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 24/08 18:29

"een getalenteerde zakenman", aldus Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft de dood bevestigd van Yevgeny Prigozhin, de leider van het Wagnerhuurlingenleger, bij een vliegtuigcrash afgelopen woensdag in de regio Tver, ten noorden van Moskou. Alle tien passagiers aan boord kwamen om het leven, waaronder ook Dmitry Utkin, de Wagner-hoofdcommandant en medeoprichter van het huurlingenleger. Poetin heeft zijn condoleances overgebracht aan de families van Prigozhin en de andere slachtoffers.

Prigozhin's naam was aanvankelijk op de passagierslijst geplaatst en een gelinkte Telegram-groep kondigde zijn overlijden aan, maar de officiële bevestiging ontbrak tot het moment van Poetin's verklaring. Prigozhin, omschreven door Poetin als een "getalenteerde zakenman", kwam twee maanden geleden in de schijnwerpers toen zijn troepen in opstand kwamen tegen Rusland en een legerbasis nabij Moskou innamen.

De president benadrukte dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de oorzaak van de crash en waarschuwde dat het enige tijd zal duren voordat er definitieve conclusies kunnen worden getrokken. Deze crash en de dood van Prigozhin markeren een belangrijk moment in de recente Russische geschiedenis, gezien zijn rol en invloed in het land.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen