article image Binnenland

Vliegtuigwrak teruggevonden zonder vleugels of bemanning, maar raadsel lijkt opgelost

Auteur
Datum: 21/11 13:40

Is het ongeluk twintig jaar geleden gebeurd?

De verfrommelde overblijfselen van een vliegtuigromp, die begin deze maand werden aangetroffen in een natuurgebied in de Canadese provincie Britisch Columbia, zorgden voor een raadsel onder de bevolking. Na onderzoek werden onmiddellijk een aantal opvallende vaststellingen gedaan: er waren geen overblijfselen van bemanningsleden. En ook de vleugels waren verdwenen.

Een onderzoeksteam werd naar de afgelegen plaats op de bergflank gestuurd om het ‘ongeval’ te onderzoeken. Zij kwamen tot de conclusie dat de crash zeker twintig jaar geleden moet zijn gebeurd. Er was geen enkel spoor van inzittenden en ook de motor en de vleugels van de Cessna ontbraken.

Rapport 

Transport Canada kwam dinsdag met een rapport naar buiten over de wrakstukken ten noorden van Kamloops, Britisch Columbia. Uit het rapport blijkt dat er weinig bekend was over het vliegtuig, behalve dat het ‘’vernietigd’’ was. De missende onderdelen waren mogelijk meegenomen door lokale stammen.

Verklaring 

De Canadese Civil Air Search and Rescue Association kwam deze week met het verlossende woord. Zij meldden dat zij het oude vliegtuig zelf op de berg hebben gedropt, om een reddingsoperatie te oefenen.

In de Canadese wildernis is de kans groot dat het wrak van een neergestort vliegtuig pas laat gevonden wordt. Zo verdween eerder een groot militair transportvliegtuig met 44 bemanningsleden aan boord in het noorden van het Yukon-gebied. Om zulke scenario’s te voorkomen oefenen reddingsteams met oude wrakken die ze in de wildernis droppen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties