article image Buitenland

President van Burundi roept op tot stenigen van homoseksuelen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 29/12 17:44

Wil straf fors verhogen

De president van Burundi heeft vrijdag een tirade gehouden over homoseksualiteit. Het Afrikaanse land is, als het aan hem ligt, veel te mild voor homoseksuelen. Op dit moment staat er op homoseksualiteit een celstraf van 2 jaar in Burundi, maar president Evariste Ndayishimiye zegt nu voorstander te zijn van publieke executies. Als andere landen dreigen financiële steun aan Burundi stop te zetten vanwege de behandeling van lhbti'ers, zal de president dit accepteren.

"Persoonlijk vind ik dat als we dit soort individuën in Burundi zien, we ze in een stadion moeten laten stenigen", aldus Ndayishimiye. "Het zou geen zonde moeten zijn om dat te doen." Ndayishimiye benadrukte ook dat inwoners van Burundi die gevlucht zijn naar het buitenland vanwege hun seksualiteit "hebben gekozen voor de duivel".

De positie van homoseksuelen ligt in meer Afrikaanse landen onder druk. In Oeganda is onlangs een strenge anti-homo-wet aangenomen. De wet stelt homoseksualiteit gelijk aan een seksuele misdrijf en zorgt voor onderdrukking van de Oegandese homogemeenschap. Anti-lhbti-sentimenten in Afrika worden veelal aangewakkerd door westelijke evangelisten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties