article image Films & Series

Rijke stinkerd besluit piraat te worden in Our Flag Means Death

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 07/10 20:00

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Stel je voor, je wordt in de tweede helft van 1600 geboren in een rijke Britse familie die op Barbados woont. Ze hebben een plantage, slaven en de grote hoeveelheid geld die daarmee gemoeid is. Dan kun je heel braaf je vaders werk overnemen als je oud genoeg bent. Of je besluit op je 29e het roer om te gooien, de boel te verkopen en het geld te gebruiken om jezelf om te dopen tot piraat. En vrienden te worden met de legendarische Blackbeard.

Het is het verhaal van Stede Bonnett, die deze radicale keuze maakte midden in zijn quarterlife crisis. Bonnet bleek totaal niet geschikt als piraat en overleed op zijn 31e aan de galg. Waar hij wel erg geschikt voor is, is inspiratie. HBO Max lanceerde in 2022 de serie Our Flag Means Death, gebaseerd op de keuze van Bonnett. De serie wordt ook wel omschreven als een romantische piratenkomedie. Bonnett krijgt namelijk een relatie met de flamboyante Blackbeard, die in het echte leven ook nogal uitgesproken was in zijn stijl.

Het eerste seizoen scoorde zo goed, dat we nu ook worden getrakteerd op het tweede seizoen. Inmiddels is het uit tussen de twee en hoe de geliefden omgaan met hun hartzeer, zie je vanaf nu op HBO Max.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties