article image Virals

Pittige chips wordt Amerikaanse tiener fataal, claimt familie

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/09 13:00

Fabrikant haalt veel te pittige chips uit de handel

Een pittig chipje is een 14-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Massachusetts fataal geworden. Althans: dat gelooft zijn familie. Op basis van de aantijgingen wordt het scherpe chipje in kwestie uit de schappen gehaald, meldt LA Times.

Het slachtoffer at een chipje dat populair is onder social media-gebruikers. Onder de noemer One Chip Challenge filmen mensen zichzelf terwijl ze het superscherpe krokantje eten. Het is de uitdaging om daarna zolang mogelijk niks te eten.

Vorige week kreeg de jongen het chipje volgens zijn moeder van een klasgenoot. Hij werd er misselijk van maar knapte op toen hij naar huis ging. Thuis werd hij bewusteloos aangetroffen. Er wordt nog een autopsie gedaan om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

Voor de pittige smaak worden de pepers Carolina Reaper en Naga Viper gebruiker. De driehoekige chips worden per stuk verpakt en voor een tientje per doos verkocht. Op de doos prijkt onder andere een afbeelding van Magere Hein.

Er zijn ook waarschuwingen te vinden: de chips zijn alleen voor volwassenen en het wordt afgeraden ze tijdens de zwangerschap te eten. De fabrikant roept het product terug omdat de chips steeds vaker door kinderen wordt gegeten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen