article image Politiek

Corona-onderzoeksraad: 'kabinet staarde zich blind op ic-cijfers'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 25/10 10:32

'Koos voor kortetermijnoplossing'

Het kabinet heeft zich tijdens de coronapandemie te lang beziggehouden met het hanteren van kortetermijnoplossingen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar laatste rapport over de kwestie. Het kabinet staarde zich volgens dat rapport blind op de bezettingscijfers van de intensive cares. Intussen was corona geen acute gezondheidscrisis meer, maar een langdurige crisis met brede gevolgen voor economie en maatschappij.

Het kabinet heeft ook teveel gehandeld zonder het meewegen van tegenspraak, stelt het rapport. "Toen de crisis zich ontwikkelde tot een brede maatschappelijke crisis was er daardoor niet altijd voldoende ruimte voor gelijkwaardige inbreng van andere partijen, waardoor de langetermijneffecten van de crisis te weinig aandacht kregen."

De Onderzoeksraad vraagt het kabinet om zo snel mogelijk plannen te maken voor een soortgelijke crisis in de toekomst. Er moeten volgens de raad op korte termijn maatregelen worden genomen om de tijdens corona gemaakte fouten te voorkomen bij een nieuwe crisis.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen