article image Politiek

Nieuwe woordvoerder Omtzigt genekt door oude tweet: ‘De BBB is een gezwel’

Auteur
Datum: 12/09 15:10

''Kortste Haagse carrière ooit, helaas!''

De kersverse woordvoerder van Nieuw Sociaal Contract, de partij van Kamerlid Pieter Omtzigt, staat een paar uur na diens benoeming weer op straat. Een oude tweet, waarin Onno Aerden stelt dat ’de BoerBurgerBeweging een gezwel is dat de kwetsbare democratie van binnenuit kapotmaakt’, draait hem de nek om. Meerdere journalisten en politici vielen over het bericht dat de communicatiestrateeg op 14 maart dit jaar op X, voorheen Twitter, schreef.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas liet weten met Omtzigt in gesprek te willen over het bericht, maar volgens Omtzigt was dat niet nodig. Aerden schreef vandaag rond het middaguur dat hij op straat is gezet. ‘’In goed overleg met Omtzigt besloten dat het Nieuw Sociaal Contract een andere woordvoerder krijgt. Kortste Haagse carrière ooit, helaas. Hier had ik me zeer op verheugd.’’

Geen termen als 'gezwel'

Omtzigt vond het geen moeilijk besluit, vertelt hij aan de NOS. ‘’Je kunt prima zeggen dat iemand een verkeerde mening heeft of dat je het met iemand niet eens bent. Maar daar hoor je geen woorden als ‘gezwel’ bij te gebruiken’’, zegt hij. Nicolien van Vroonhoven, de oude woordvoerder van Omtzigt, zal ‘de komende tijd’ de woordvoering weer op zich nemen.

Aerden heeft veel ervaring in de media als journalist, schrijver en communicatiestrateeg. Hij doceerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en schreef columns voor het Financieele dagblad.

Omtzigt liet vorige week weten weinig trek te hebben in grote tv-debatten, en stelde voor om 'diepgaande gesprekken' te voeren met hooguit twee of drie deelnemers. Zijn voorstel leidde tot een hoop discussie.  

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties