article image Politiek

NSC van Omtzigt trekt zich terug uit formatie

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 06/02 19:21

Plannen van formerende partijen financieel onmogelijk volgens Omtzigt

De formatiegesprekken tussen PVV, BBB, NSC en de VVD, die de afgelopen maanden zijn gevoerd, zijn op niets uitgelopen. Dinsdag besloot NSC van Pieter Omtzigt zich terug te trekken, nadat eerder al berichten verschenen over aarzelingen van die partij. De partij zegt nog open te staan voor eventuele gedoogsteun aan een minderheidskabinet, maar wil zelf niet met de drie andere partijen regeren.

Op sociaal medium X uitten Wilders, Yesilgöz en Van der Plas onlangs nog het belang van een goede uitkomst van de gesprekken. Voor Omtzigt lijken financiële tegenvallers de druppel te zijn geweest. In een brief aan leden van zijn partij stelt het Kamerlid dat 'een twintigtal brieven' met 'deels vertrouwelijke informatie' van ministeries over de financiële stand van zaken aldaar een ander beeld geven van wat er mogelijk is. 

"Door het lezen van de brieven vandaag is NSC zeer geschrokken. NSC stelt vast dat we sinds vandaag met andere financiële verwachtingen voor de komende jaren zitten. NSC wil onder geen enkel beding beloftes maken aan Nederlanders, waarvan zij van tevoren weet dat dit loze beloftes zijn die de komende kabinetsperiode niet waargemaakt kunnen worden. Bestaanszekerheid bouw je niet met luchtkastelen."

Dit artikel wordt bijgewerkt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties