article image Politiek

Oud-minister Ter Horst stopt bij ministerie van VWS omdat ze niet wil samenwerken met PVV'ers

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 10/07 13:30

'Ik kan me niet voorstellen met zo iemand aan tafel te moeten zitten zonder binnen vijf minuten slaande ruzie te krijgen'

Oud-minister Guusje ter Horst (PvdA) stopt met haar rol als 'bestuurlijk aanjager Onbeperkt Meedoen' bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze wil namelijk niet samenwerken met PVV-minister Fleur Agema en PVV-staatssecretaris Vicky Maeijer. 

Ter Horst zegt in het radioprogramma Spraakmakers (KRO-NCRV) dat ze 'geen enkele affiniteit' heeft met de PVV. Dat komt onder meer door de partijstandpunten over 'de-islamisering' en een Nexit. 

Vanwege haar afkeer tegen de PVV denkt ze niet dat zij die rol nog effectief had kunnen uitvoeren. "Ik kan me niet voorstellen met zo iemand aan tafel te moeten zitten zonder binnen vijf minuten slaande ruzie te krijgen." 

Volgens Ter Horst is haar functie niet een 'gewone ambtenarenbaan', maar een rol waarin zij en de bewindspersoon elkaar goed moeten vertrouwen. Het vertrouwen van een PVV-bewindspersoon wordt voor haar 'een moeilijke toestand'. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties