article image Politiek

Rechtse partijen praten vandaag over premierskandidaat: ‘Mogelijk iemand van Lijst Pim Fortuyn’

Auteur
Datum: 23/05 10:38

Wordt een oud-LPF'er alsnog premier?

Wie wordt de premier van ons land? Die vraag hangt al weken boven de markt. Vooral nu we weten dat oud-informateurs Ronald Plasterk (PvdA), Elbert Dijkgraaf (SGP) én Richard van Zwol (CDA) het niet worden.

PVV-leider Geert Wilder , die als voorman van de grootste coalitiepartij een premierskandidaat naar voren mag schuiven, liet gisteren tijdens het formatiedebat weten vandaag over zijn kandidaat te praten met VVD, NSC en BBB. Dat bekend wordt wie de premier van ons land wordt is belangrijk, omdat bewindspersonen van een toekomstig kabinet wel willen weten wie de leiding over hen zal nemen. 

Geruchten 

NieuwNieuws schreef maanden geleden al over de namen die rondgaan in Den Haag. Inmiddels zijn we door de actualiteit ingehaald, dus bij deze opnieuw een update over het geruchtencircuit.

Mona Keijzer, die door de BBB als dé premierskandidaat werd gelanceerd, lijkt het niet te worden, aldus politiek verslaggever Sam Hagens (Hart van Nederland). Wie het mogelijk wel wordt, vertelt hij in deze video. Alvast een tipje van de sluier: hij sluit de komst van een LPF'er niet uit. ''Het laatste gerucht is dat er ook gekeken wordt naar Kabinet-Balkenende I uit 2002.''

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties