article image Politiek

Vertrouwen in Omtzigt maakt duikvlucht: ‘Een derde van NSC-kiezers heeft spijt van stem’

Auteur
Datum: 10/02 17:00

(Oud-)Collega's roddelen anoniem: ''Hij maakt het voor zichzelf heel ingewikkeld''

Het vertrouwen in NSC-leider Pieter Omtzigt is gekelderd na zijn abrupte vertrek van de formatietafel. Dat blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuwspanel. 78 procent van de NSC-kiezers heeft nog vertrouwen in Omtzigt. Voorheen had 97 procent van de kiezers nog vertrouwen in de partijleider.

RTL Nieuws voerde naast hun panelonderzoek ook gesprekken met mensen die met Omtzigt hebben gewerkt. Men noemt de warrige aftocht van de formatietafel ‘’tekenend voor hem’’. ‘’Hij is niet goed in oplossingen bedenken, want aan iedere oplossing zit een nadeel’’, vertelt een bron die jarenlang met hem samenwerkte in het CDA. ‘’En daar raakt hij dan in verstrikt, hij maakt het voor zichzelf dan heel ingewikkeld en dan gaan emoties spelen.’’

Een vroegere adviseur van de NSC-leider, noemt Omtzigt ‘’een controlfreak’’. ‘’Hij vindt het ingewikkeld als hij niet alles onder controle heeft’’, vertelt de voormalig adviseur ‘’Daar krijgt hij stress van. Dan maakt hij terugtrekkende bewegingen.’’

Omtzigt is altijd aan het opletten of hem geen dolk in de rug wordt gestoken. En toen hij het vermoeden kreeg dat Plasterk een verborgen agenda had, trok hij zich terug.

Vlak na de verkiezingen had 10 procent van de NSC-kiezers spijt van hun stem. Op dit moment had een derde van de kiezers liever op een andere partij gestemd. Daarnaast blijkt uit het RTL-onderzoek dat 77 procent van de NSC-kiezers betreurt dat de onderhandelingen zijn geklapt, en dat 41 procent van hen daar ‘’geen begrip’’ voor heeft.

De formatiegesprekken gingen vorige week gewoon door, maar dan wel zonder Omtzigt

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen