article image Shownieuws © Steven Chiefa

Marco Borsato vervolgd voor ontucht met minderjarige

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 27/09 11:23

De aangifte werd al gedaan in januari dit jaar

Marco Borsato wordt vervolgd voor vermeend seksueel misbruik van een minderjarig meisje door het OM. Dit besluit volgt na een langdurig onderzoek dat begon nadat in december 2021 aangifte was gedaan tegen de zanger wegens ongepast gedrag.

Marco Borsato en zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, hebben hun teleurstelling geuit over de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om de zanger te vervolgen voor vermeend seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Volgens Knoops zijn er maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die aantonen dat Borsato onschuldig is aan de beschuldigingen van ontucht. Hij noemde de beslissing van het OM "onbegrijpelijk en onvolledig."

Deze ontlastende getuigenverklaringen en bewijsstukken zijn gerelateerd aan een tegenclaim die Borsato in december 2021 indiende tegen de vrouw in kwestie en haar moeder. Borsato beschuldigde de toen 22-jarige vrouw van het doen van een valse aangifte, smaad, laster, en het indienen van een lasterlijke aanklacht. Tegelijkertijd beschouwde hij de moeder als medeplichtig en schuldig aan uitlokking.

De huidige zaak waarin Borsato wordt vervolgd, staat los van de eerdere aantijgingen bij de talentenjacht The Voice of Holland, waar hij als coach deelnemers begeleidde. In die kwestie werd de zanger beschuldigd van ongepast gedrag jegens kandidaten en medewerkers. Echter, afgelopen maart werd aangekondigd dat deze zaak wegens gebrek aan bewijs werd gesloten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen