article image Sport

Van Hanegem maakt gehakt van Oranje: 'Amateurploeg'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 11/09 12:30

'Veel zwakker dan Ierland heb je ze niet'

Willem van Hanegem heeft in het AD zijn licht laten schijnen over de prestaties van het Nederlands Elftal. Die zijn, ondanks de winst op Ierland zondagavond, niet best volgens de Feyenoord-legende. "Dit Oranje maakt er bijna een gewoonte van om te beginnen als een amateurploeg."

De winst op Ierland was zwaarbevochten. Dat had niet gemoeten volgens De Kromme. "Ik kan mij niet voorstellen dat er veel zwakkere nationale elftallen zijn dan Ierland", schrijft hij in het AD.

Een aantal spelers krijgen een dikke onvoldoende van de oud-voetballer. "Mark Flekken viel door de mand als keeper en heus niet alleen omdat hij Frenkie de Jong aanspeelde op acht meter van ons doel terwijl er iemand op vijftien centimeter achter hem zat. In de slotfase stompte hij nog een bal weg waar hij hem zo kon vangen. Het straalt allemaal geen vertrouwen uit. Maar het was zeker niet alleen Flekken. Matthijs de Ligt gaf alles wat hij voor zijn voeten kreeg in de eerste helft aan Ierland of aan het publiek. Nathan Aké oogt nooit onzeker, maar nu wel."

'Van Dijk stond op'


Het was niet allemaal ellende bij de Oranjeleeuwen. Virgil van Dijk viel op in positieve zin. "De kritiek op Virgil van Dijk is vaak hevig, maar na die handsbal zag ik hem wél opstaan. Hij verdedigde met het mes tussen de tanden, uitstralend dat die punten binnengehaald moesten worden omdat een ticket voor het EK dan al heel dichtbij is", aldus Van Hanegem. Ook Frenkie de Jong en Denzel Dumfries waren volgens de Zeeuw niet onaardig. Wat Wout Weghorst betreft; "die doet wat hij moet doen".

De column van Willem is scherp, maar niet zo scherp als zijn gesprekken met Harry Mens:

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties