article image Virals

Ondertussen in Engeland: maand in all-inclusive goedkoper dan woning

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/02 17:23

Maar hoe zit dat in Amsterdam?

We hebben in Nederland onze handen vol aan verschillende crises, maar dat het gras niet altijd groener is bij de ander bewijst een viral uit Manchester deze week. In navolging van een Amerikaanse Tiktok'er besloot de Britse Josh uit te rekenen hoeveel duurder een maand in een Turks vijfsterrenresort is vergeleken met zijn eigen woning. Tot zijn grote schrik bleek een maand in een luxeresort inclusief vlucht naar Turkije GOEDKOPER dan een maand in zijn eigen woning.
@joshkerr0

HOW IS THIS POSSIBLE!? Yet again I ask myself why am I still in England? Its literally cheaper to live in a 5 star resort than it is to live in Manchester… #fyp

♬ original sound - Josh Kerr

De vraag rijst: geldt zoiets ook voor een woning in Nederland? Het antwoord is: ja. De gemiddelde huur van een studio in Amsterdam bedraagt 1200 euro volgens de meest recente International Rent Index. Voor 30 nachten in het goedkoopste Turkse vijfsterrenverblijf dat we konden vinden betaal je slechts 918 euro.

Toegegeven, voor dit bedrag ben je nog niet op locatie. Kan je er ook heenvliegen voor minder dan een Amsterdamse studio? Ja. Een spotgoedkope vlucht naar Izmir heb je al voor 235 euro. Een treinkaartje van Izmir naar de stad van het resort is om en nabij 550 Turkse lira, zo'n 17 euro. 

Al met al zit je dus voor 1170 euro een maand lang met de voetjes omhoog in de Turkse zon, met elke dag een ontbijtje. Minder dan je zou betalen voor een maand in een Amsterdamse studio.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen