article image Algemeen

Ontslagen UvA-docent Laurens Buijs op provocerende tour: Roept op tot tribunalen en beschuldigt Mark Rutte en journalisten van pedofilie

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 11/05 19:00

Valt ook Thierry Baudet aan: 'Is een groot bewonderaar van Himmler'

"Ik kijk het meeste uit naar het tribunaal met Marion Koopmans, Jaap van Dissel, Hugo de Jonge, Mark Rutte en Marc van Ranst", schreef Laurens Buijs vrijdag op X. De afgelopen maanden werd Buijs steeds extremer op dit platform. Hij was eerder actief als docent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), maar is vorig jaar ontslagen.

Volgens de Universiteit van Amsterdam (UvA) was er al geruime tijd sprake van grensoverschrijdend gedrag door Buijs. De universiteit heeft de wetenschapper in 2023 op non-actief gesteld nadat hij collega's en andere wetenschappers op sociale media had bestempeld als 'monsters', 'extremisten', 'corrupt' en 'levensgevaarlijk'.

Buijs roept niet alleen op tot tribunaalvorming, maar beschuldigt ook verschillende mensen ervan pedofiel te zijn, waaronder demissionair minister-president Mark Rutte. "Als ik iemand pedofiel noem bedoel ik dat niet overdrachtelijk. Ook niet als scheldwoord. Maar letterlijk en beschrijvend. Gewoon omdat diegene een pedofiel is dus. Wat Mark Rutte is." Buijs levert echter geen bewijs hiervoor. 

Ook journalisten worden niet gespaard. Zo worden Chris Klomp en Chris Aalberts door Buijs ook in verband gebracht met pedofilie. "Hebben jullie ook zulke pedo vibes bij Chris Klomp en Chris Aalberts?" Ook in dit geval wordt er geen bewijs aangeleverd.

In hetzelfde bericht schrijft Buijs dat we het 'snel weten bij de tribunalen'. 

Chris Klomp reageerde met een X-post op de verdachtmakingen van Buijs. "Ik kan niet anders dan medelijden voelen. Zelden iemand zichzelf zo zien vernietigen. Micha Kat op steroïden."

Zelfs zijn oude vriend Thierry Baudet wordt op persoonlijk vlak te grazen genomen. Eerder was hij wel eens te gast bij Forum Inside, het praatprogramma van Baudet. Buijs beweert dat Thierry Baudet op mannen valt. Hij zou in het verleden wel eens betast zijn door de FvD-leider. 

Daarnaast zegt hij dat Baudet een 'groot bewonderaar' is van Heinrich Himmler, de leider van de SS tijdens het nazibewind in Duitsland. Baudet zou volgens Buijs zelf ook een knokploeg aansturen met onder andere Rick Kuitems, Michel Reijinga en Rapper KAFKA.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties