article image Virals © Talpa

BBB Berkelland wil verbod op ‘piemelknuffels’

Auteur
Datum: 26/08 13:06

'Dit is toch niet normaal?!'

Een raadslid van de BoerBurgerBeweging in de Gelderse gemeente Berkelland pleit voor een verbod op piemelknuffels. ‘’We kregen via Facebook wel 15 opmerkingen van bezorgde ouders. Hun kind had een piemel getrokken op de kermis met zo’n touwtrekspelletje’’, vertelt BBB-raadslid William Geerdink aan Omroep Gelderland. Hij heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Op de kermis waren de penisknuffels te verkrijgen in klassieke grijpkasten, en te winnen met touwtje trekken. Boze ouders die op het kermisterrein werden geconfronteerd met de knuffels hebben daarvan melding gedaan bij de BBB Berkelland. ‘’Kleine kinderen die geconfronteerd worden met dit soort vunzigheid vinden wij uit den bozen’’, laat de partij weten

Raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hopen dat hun schriftelijke vragen aan het college van Berkelland zullen leiden tot een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Bij de komende feesten zouden er geen piemelknuffels meer verkrijgbaar moeten zijn, vindt de partij.

Landelijke BBB trekt handen af van standpunt 

De landelijke BoerBurgerBeweging trekt zijn handen af van het standpunt van BBB Berkelland, schrijft Hart van Nederland. ‘’Wij zijn hier totaal niet bij betrokken’’, laat de partij weten. De partij zegt in overleg te gaan met BBB Berkelland om te kijken of ze iets kunnen doen aan de naam van de lokale partij, omdat die niet verbonden zou zijn aan de landelijke partij, stelt Erik Stegink van de landelijke BBB.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties